Onze Diensten

null

Dak / Zolder Isolatie

Het isoleren van uw zolderdak is een eenvoudige en effectieve manier om warmteverlies te verminderen en uw verwarmingskosten te verlagen.

Spouwmuur Isolatie

Door spouwmuren goed te isoleren, bespaart u energie en bespaart u kosten op uw stookkosten.

Solide Muurisolatie

Het isoleren van uw massieve muren kan uw verwarmingskosten aanzienlijk verlagen en uw huis comfortabeler maken.

Over Ons

null
Wij zijn een toonaangevende en vertrouwde organisatie die mensen helpt elke dag energie te besparen. Onze experts spreken elk jaar met miljoenen huisbewoners, leveren eersteklas programma’s voor overheden en geven advies aan bedrijven en internationale bedrijven. Alles wat we doen, wordt ondersteund door ons baanbrekende, wereldberoemde onderzoek.

Draft-Proofing

Tochtbestendig is een van de goedkoopste en meest effectieve manieren om energie - en geld - te besparen in elk type gebouw.

Verdieping

Isoleren onder vloerplanken op de begane grond kan u ongeveer 40 per jaar besparen en u kunt de openingen tussen vloeren en plinten afdichten om tocht te verminderen.

Hoe We U Kunnen Helpen

Bespaar 10% Energie In Slechts 5 Minuten

null

Klantengetuigenis

null

Nieuwste Van Blog

null

Beste spouwmuurisolatie volgens prijs en isolatiewaarde

isolatiewaarde

Welk type spouwmuurisolatie het beste bij uw huis past, is afhankelijk van verschillende factoren. Enerzijds hangt het af van de huidige situatie (spouwdikte en vochtigheidsgraad) en anderzijds van persoonlijke voorkeur (budget, ecologie). In dit artikel kunt u de beste spouwmuurisolatie ontdekken op basis van deze verschillende factoren.

Spouwmuurisolatie met de beste isolatiewaarde

Als we alleen kijken naar de isolatieprestaties van de verschillende materialen, kunnen we concluderen dat PUR (polyurethaanschuim) over het algemeen het beste scoort. Polyurethaan heeft de beste isolatiewaarde met een Lambda-waarde van 0,030 W / mK. Het vloeibare materiaal wordt in de holte geïnjecteerd, waarna het uitzet en alle naden en gaten vult.

Het resultaat is een naadloze isolatie zonder koudebruggen. Het materiaal blijft op zijn plaats en zal in de loop van de tijd niet doorzakken. PUR is een uitstekende isolator, maar het is ook het duurste isolatiemateriaal voor spouwmuren. Bovendien is het niet de beste oplossing voor het milieu.

 Beste spouwisolatie qua prijs / kwaliteit

Bent u op zoek naar een isolatiemateriaal met de beste prijs / kwaliteitsverhouding? Dan is het goed om te kiezen voor spouwmuurisolatie met zeer efficiënte glaswol of zeer efficiënte EPS-kralen (geëxpandeerde polystyreenkorrels). Beide materialen worden in de holte geblazen en hebben een gunstige isolatiewaarde (0,034 W / mK). Hoewel deze waarde iets minder gunstig is dan die van polyurethaan, zijn EPS-kralen en fiberglas spouwmuurisolatie aanzienlijk goedkoper dan PUR.
– Spouwmuurisolatie met zeer efficiënte EPS-kralen of glaswol: £ 10 – £ 15 per vierkante meter.
– Spouwmuurisolatie met polyurethaanschuim: £ 20 – £ 25 per vierkante meter.

Milieuvriendelijke isolatiematerialen

Glaswol is de meest milieuvriendelijke oplossing als het gaat om spouwmuurisolatie. Verschillende instellingen hebben deze kwestie onderzocht en geconcludeerd dat de huidige generatie glasvezelvlokken weinig impact heeft op het milieu. De grondstoffen voor de productie van glaswol zijn ruim beschikbaar (gerecycled glas, zand en andere mineralen) en het isolatiemateriaal is ook recyclebaar. Er is dus geen uitputting van hulpbronnen en er is weinig energie nodig in het productieproces. Bovendien isoleert glasvezel zeer goed, waardoor huishoudens minder energie verbruiken (wat goed is voor het milieu).

Beste spouwmuurisolatie: lokale factoren

Concluderend kunnen we stellen dat alle bovengenoemde isolatiematerialen eigenlijk tot de categorie ‘beste spouwmuurisolatie’ behoren. Niet elke holte kan echter even geschikt zijn voor een bepaald type isolatiemateriaal. Als de holte bijvoorbeeld erg klein of vervuild is, is isolatie met polyurethaanschuim over het algemeen de beste keuze. In andere gevallen kan glaswol of EPS-kralen een betere oplossing zijn. Daarom is een grondige inspectie van de holte en de buitenmuur vereist om het beste materiaal te bepalen.

Het loont om niet-bindende diagnoses te vragen aan verschillende isolatiespecialisten. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van alle mogelijkheden. Hierdoor kunt u de voor- en nadelen van deze isolatieproducten zorgvuldig afwegen. Omdat alle drie de materialen goed isoleren, zijn er eigenlijk geen verkeerde beslissingen: u bespaart sowieso veel energie. Gebruik onze online offerteservice en ontvang gratis prijsaanbiedingen en vrijblijvende diagnoses van gespecialiseerde vakmensen.

De ultieme gids voor spouwmuurisolatie

ultieme gids

Als je huis na de jaren 1920 werd gebouwd, is de kans groot dat het spouwmuren heeft. En tenzij het in de afgelopen 20 jaar is gebouwd, zijn die holten waarschijnlijk leeg. Als dit het geval is, kan het vullen met muurisolatie een zeer kosteneffectieve manier zijn om warmte in uw huis vast te houden en op uw energierekeningen te besparen.

Ongeveer een derde van het warmteverlies van de meeste huizen is door de muren, dus spouwisolatie kan u tot £ 160 per jaar aan verwarmingskosten besparen. Volgens deze cijfers van de Energy Saving Trust-website zou het zichzelf binnen minder dan 5 jaar kunnen terugbetalen.
Dit zijn geschatte cijfers voor Engeland, Schotland en Wales, gebaseerd op het isoleren van een met gas verwarmd huis. De werkelijke terugverdientijd is afhankelijk van de datum waarop de isolatie is geïnstalleerd, omdat het bedrag dat elke maand wordt bespaard varieert tussen winter en zomer. De gemiddelde installatiekosten die hier worden weergegeven, zijn niet gesubsidieerd.

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur is een wand gemaakt van twee afzonderlijke dunne muren (meestal gebouwd van baksteen en bekend als ‘skins’ of ‘bladeren’) met een opening (of spouw) ertussen. Ze worden bijeengehouden door metalen muurbanden.

Hoe weet ik of ik spouwmuren heb?

Zoals we hierboven vermeldden, is de leeftijd van uw huis de eerste aanwijzing. Als u echter niet zeker weet hoe oud het is, of als u denkt dat het rond 1930 is gebouwd, dus een spouw of een massieve muur zou kunnen zijn, bekijk dan het zichtbare metselwerk. Als je huis spouwmuren heeft, zien de stenen er allemaal zo uit:

Als al het metselwerk in uw huis is weergegeven of bekleed, zodat u geen echte stenen kunt zien, kunt u misschien zien aan de dikte van de buitenmuren. Controleer de ramen en deuren: als een bakstenen muur meer dan 10 centimeter dik is, is het waarschijnlijk een spouwmuur. Massieve stenen muren kunnen echter ook erg dik zijn.

Mijn huis heeft geen bakstenen muren – kan ik het isoleren?

• Als uw huis stenen muren heeft, zijn deze waarschijnlijk solide, zonder gaten om te isoleren. Zie onze Ultieme gids voor solide muurisolatie  voor alternatieve ideeën.

• Als u in een houten of stalen gebouw woont, of uw huis is gebouwd van prefab beton, dan hebben ze geen spouwmuren, maar u kunt ze misschien op een andere manier isoleren. Neem contact op met de National Insulation Association om een ​​geschikt lokaal installatieprogramma te vinden.

• Als een aannemer suggereert om muurspouwisolatie tussen het buitenste bakstenen blad en het binnenste frame van uw houten huis te injecteren, accepteer dit dan niet, want dit kan ernstige schade veroorzaken.

Spouwmuur uitgelegd

Spouwmuur uitgelegd

Ongeveer een derde van alle warmte die verloren gaat in een niet-geïsoleerd huis ontsnapt door de muren. Door spouwmuren goed te isoleren, bespaart u energie en bespaart u kosten op uw stookkosten.
Over het algemeen hebben huizen gebouwd vanaf de jaren negentig muurisolatie om de warmte binnen te houden, maar als uw huis ouder is, heeft het misschien helemaal geen muurisolatie.

Huizen in het VK hebben meestal massieve muren of spouwmuren:

Als uw huis na de jaren 1920 is gebouwd, heeft het waarschijnlijk spouwmuren. Een spouwmuur bestaat uit twee wanden met een tussenruimte, bekend als de spouw; het buitenste blad is meestal gemaakt van baksteen en de binnenste laag van baksteen of betonblok.
Oudere huizen van vóór 1920 hebben vaker massieve muren. Een massieve wand heeft geen holte; elke muur is een enkele massieve muur, meestal gemaakt van baksteen of steen.

Uw muurtype uitwerken

Het eerste wat je moet weten is wat voor soort muren je hebt. Als u het metselwerk aan de buitenkant van het huis kunt zien, kijk dan naar het patroon van de bakstenen.

Als uw huis spouwmuren heeft, hebben de stenen meestal een gelijkmatig patroon met alle stenen in de lengte gelegd.
Als je huis massieve muren heeft, hebben de stenen een afwisselend patroon, met enkele stenen over de muur zodat je de kleinere uiteinden van buitenaf kunt zien.

Als het metselwerk bedekt is, kunt u dat ook zien door de breedte van de muur te meten. Bekijk een raam of deur op een van je buitenmuren.

Als een bakstenen muur meer dan 260 mm dik is, heeft deze waarschijnlijk een holte.
Een smallere muur is waarschijnlijk solide. Stenen muren kunnen nog dikker zijn, maar zijn meestal solide.
Sommige huizen hebben een heel ander type muurstructuur. Als uw huis een stalen frame of een houten gebouw is, of is gemaakt van geprefabriceerd beton, dan moet u een gespecialiseerde isolatie-installateur om u te adviseren.

Spouwmuurisolatie uitgelegd

Veel spouwmuren kunnen worden geïsoleerd door isolatiemateriaal van buitenaf in de spouw te injecteren. Een gespecialiseerd bedrijf boort gaten in de buitenmuren, injecteert isolatie door de gaten en sluit ze vervolgens af met cement. De isolatiematerialen zijn meestal minerale wol of polystyreenparels, maar in plaats daarvan kan soms polyurethaanschuim worden gebruikt.
Om uw spouwmuren te isoleren, boort de installateur kleine gaten van ongeveer 22 mm met intervallen van ongeveer 1 m in de buitenmuur van uw huis. De installateur blaast vervolgens isolatie in de holte met behulp van speciale apparatuur. Zodra alle isolatie binnen is, vult het installatieprogramma de gaten in het metselwerk, zodat u ze nauwelijks merkt.
Het vullen van spouwmuren is geen taak die u zelf kunt doen, u moet een geregistreerd installatiebedrijf in dienst hebben. Een professional kan het werk in ongeveer twee uur doen voor een gemiddeld huis met gemakkelijk toegankelijke muren. Het zou geen rommel moeten maken.

Kosten en besparingen

Typische installatiekosten van spouwmuurisolatie variëren afhankelijk van de grootte van uw huis. Maar of u nu in een groot vrijstaand huis of een kleine flat woont, u moet de installatiekosten binnen 5 jaar of minder kunnen terugverdienen vanwege de jaarlijkse besparingen op uw energierekening.
Mogelijk kunt u deze kosten verlagen door het werk tegelijkertijd met andere huisverbeteringen uit te voeren of door niet het hele huis in één keer aan te pakken.

Spouwmuurisolatie en massieve wandisolatie

massieve wandisolatie

Alles wat u moet weten over muurisolatie. We leggen het verschil uit tussen typen isolatie van massieve en spouwmuren, inclusief hoe u weet welk type muren uw huis heeft.
Welk type muur heb ik?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, voordat je over muurisolatie nadenkt, is ‘wat voor soort muur heb ik?

• In de meeste delen van het Verenigd Koninkrijk werden massieve muren gebouwd tot de jaren 1930. Met ‘vast’ betekent dit dat er geen holte in zit. Het baksteenpatroon van een massieve muur is herkenbaar aan het hebben van veel eindstenen, die eruit zien als halflange bakstenen, in het midden van muren (d.w.z. niet in de buurt van uiteinden van muren en niet in de buurt van ramen en deuren). Dit zijn in feite voornamelijk kruisstenen, die van de voorkant naar de achterkant van een muur lopen. Daarom is de diepte van een muur – het negeren van gips op het binnenoppervlak – de lengte van een baksteen, ongeveer negen nissen.

• Spouwmuren bestaan ​​uit een binnenblad en een buitenblad en een tussenruimte. Stropdassen, die afhankelijk van het tijdperk zijn gemaakt van metaal of plastic, houden wat eigenlijk twee wanden is samen. Het baksteenpatroon toont veel meer bakstenen van volledige lengte. Het is duidelijk dat de diepte van de muur groter is, omdat de meeste holten minstens twee centimeter meten.

Er zijn enkele andere soorten constructies, zoals een houten frame en geen boetes, maar deze zijn relatief zeldzaam. ‘Geen boetes’ huizen werden vaker gebouwd door de lokale autoriteiten in de jaren 1940 en 1950 voor gemeentelijke huisvesting, en kunnen worden behandeld als massieve muur voor isolatiedoeleinden, hoewel (niet geïsoleerd) ze veel beter presteren dan oudere massieve muureigenschappen.

Spouwmuren verliezen minder warmte dan massieve muren en zijn veel gemakkelijker te isoleren.

Sommige delen van het land hebben het geluk dat ze relatief oude huizen hebben met spouwmuren, b.v. Noordoost-Engeland. Helaas voor de East Midlands ging de solide muurconstructie door tot in de jaren 1950.

Het is duidelijk dat hoe meer buitenmuren je hebt, hoe meer warmteverlies je zult ervaren. Dus een vrijstaand huis verliest meer warmte dan bijvoorbeeld een terras op het midden. Ook hebben sommige oude huizen met massieve buitenmuren uitbreidingen gebouwd met spouwmuren.

Spouwmuren en spouwmuurisolatie

Het is niet ongebruikelijk dat mensen onderzoeken of ze spouwmuurisolatie krijgen wanneer ze deze al hebben geïnstalleerd.
In huizen die in de afgelopen decennia zijn gebouwd, is waarschijnlijk isolatie in de holle ruimtes geplaatst toen ze werden gebouwd. Anders kun je misschien zien of je al spouwmuurisolatie hebt door de papieren te bekijken die je hebt gekregen toen je je huis kocht. Spouwmuurisolatie heeft vaak een garantie van 20-25 jaar. Als u in een flatgebouw van een laag niveau woont, zal isolatie die door de eigenaar van een flat boven of onder is geïnstalleerd ook uw woning hebben geïsoleerd, omdat de spouw van beneden naar boven moet worden opgevuld.