Close

Beste spouwmuurisolatie volgens prijs en isolatiewaarde

Beste spouwmuurisolatie volgens prijs en isolatiewaarde

Welk type spouwmuurisolatie het beste bij uw huis past, is afhankelijk van verschillende factoren. Enerzijds hangt het af van de huidige situatie (spouwdikte en vochtigheidsgraad) en anderzijds van persoonlijke voorkeur (budget, ecologie). In dit artikel kunt u de beste spouwmuurisolatie ontdekken op basis van deze verschillende factoren.

Spouwmuurisolatie met de beste isolatiewaarde

Als we alleen kijken naar de isolatieprestaties van de verschillende materialen, kunnen we concluderen dat PUR (polyurethaanschuim) over het algemeen het beste scoort. Polyurethaan heeft de beste isolatiewaarde met een Lambda-waarde van 0,030 W / mK. Het vloeibare materiaal wordt in de holte geïnjecteerd, waarna het uitzet en alle naden en gaten vult.

Het resultaat is een naadloze isolatie zonder koudebruggen. Het materiaal blijft op zijn plaats en zal in de loop van de tijd niet doorzakken. PUR is een uitstekende isolator, maar het is ook het duurste isolatiemateriaal voor spouwmuren. Bovendien is het niet de beste oplossing voor het milieu.

 Beste spouwisolatie qua prijs / kwaliteit

Bent u op zoek naar een isolatiemateriaal met de beste prijs / kwaliteitsverhouding? Dan is het goed om te kiezen voor spouwmuurisolatie met zeer efficiënte glaswol of zeer efficiënte EPS-kralen (geëxpandeerde polystyreenkorrels). Beide materialen worden in de holte geblazen en hebben een gunstige isolatiewaarde (0,034 W / mK). Hoewel deze waarde iets minder gunstig is dan die van polyurethaan, zijn EPS-kralen en fiberglas spouwmuurisolatie aanzienlijk goedkoper dan PUR.
– Spouwmuurisolatie met zeer efficiënte EPS-kralen of glaswol: £ 10 – £ 15 per vierkante meter.
– Spouwmuurisolatie met polyurethaanschuim: £ 20 – £ 25 per vierkante meter.

Milieuvriendelijke isolatiematerialen

Glaswol is de meest milieuvriendelijke oplossing als het gaat om spouwmuurisolatie. Verschillende instellingen hebben deze kwestie onderzocht en geconcludeerd dat de huidige generatie glasvezelvlokken weinig impact heeft op het milieu. De grondstoffen voor de productie van glaswol zijn ruim beschikbaar (gerecycled glas, zand en andere mineralen) en het isolatiemateriaal is ook recyclebaar. Er is dus geen uitputting van hulpbronnen en er is weinig energie nodig in het productieproces. Bovendien isoleert glasvezel zeer goed, waardoor huishoudens minder energie verbruiken (wat goed is voor het milieu).

Beste spouwmuurisolatie: lokale factoren

Concluderend kunnen we stellen dat alle bovengenoemde isolatiematerialen eigenlijk tot de categorie ‘beste spouwmuurisolatie’ behoren. Niet elke holte kan echter even geschikt zijn voor een bepaald type isolatiemateriaal. Als de holte bijvoorbeeld erg klein of vervuild is, is isolatie met polyurethaanschuim over het algemeen de beste keuze. In andere gevallen kan glaswol of EPS-kralen een betere oplossing zijn. Daarom is een grondige inspectie van de holte en de buitenmuur vereist om het beste materiaal te bepalen.

Het loont om niet-bindende diagnoses te vragen aan verschillende isolatiespecialisten. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van alle mogelijkheden. Hierdoor kunt u de voor- en nadelen van deze isolatieproducten zorgvuldig afwegen. Omdat alle drie de materialen goed isoleren, zijn er eigenlijk geen verkeerde beslissingen: u bespaart sowieso veel energie. Gebruik onze online offerteservice en ontvang gratis prijsaanbiedingen en vrijblijvende diagnoses van gespecialiseerde vakmensen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *