Close

De ultieme gids voor spouwmuurisolatie

De ultieme gids voor spouwmuurisolatie

Als je huis na de jaren 1920 werd gebouwd, is de kans groot dat het spouwmuren heeft. En tenzij het in de afgelopen 20 jaar is gebouwd, zijn die holten waarschijnlijk leeg. Als dit het geval is, kan het vullen met muurisolatie een zeer kosteneffectieve manier zijn om warmte in uw huis vast te houden en op uw energierekeningen te besparen.

Ongeveer een derde van het warmteverlies van de meeste huizen is door de muren, dus spouwisolatie kan u tot £ 160 per jaar aan verwarmingskosten besparen. Volgens deze cijfers van de Energy Saving Trust-website zou het zichzelf binnen minder dan 5 jaar kunnen terugbetalen.
Dit zijn geschatte cijfers voor Engeland, Schotland en Wales, gebaseerd op het isoleren van een met gas verwarmd huis. De werkelijke terugverdientijd is afhankelijk van de datum waarop de isolatie is geïnstalleerd, omdat het bedrag dat elke maand wordt bespaard varieert tussen winter en zomer. De gemiddelde installatiekosten die hier worden weergegeven, zijn niet gesubsidieerd.

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur is een wand gemaakt van twee afzonderlijke dunne muren (meestal gebouwd van baksteen en bekend als ‘skins’ of ‘bladeren’) met een opening (of spouw) ertussen. Ze worden bijeengehouden door metalen muurbanden.

Hoe weet ik of ik spouwmuren heb?

Zoals we hierboven vermeldden, is de leeftijd van uw huis de eerste aanwijzing. Als u echter niet zeker weet hoe oud het is, of als u denkt dat het rond 1930 is gebouwd, dus een spouw of een massieve muur zou kunnen zijn, bekijk dan het zichtbare metselwerk. Als je huis spouwmuren heeft, zien de stenen er allemaal zo uit:

Als al het metselwerk in uw huis is weergegeven of bekleed, zodat u geen echte stenen kunt zien, kunt u misschien zien aan de dikte van de buitenmuren. Controleer de ramen en deuren: als een bakstenen muur meer dan 10 centimeter dik is, is het waarschijnlijk een spouwmuur. Massieve stenen muren kunnen echter ook erg dik zijn.

Mijn huis heeft geen bakstenen muren – kan ik het isoleren?

• Als uw huis stenen muren heeft, zijn deze waarschijnlijk solide, zonder gaten om te isoleren. Zie onze Ultieme gids voor solide muurisolatie  voor alternatieve ideeën.

• Als u in een houten of stalen gebouw woont, of uw huis is gebouwd van prefab beton, dan hebben ze geen spouwmuren, maar u kunt ze misschien op een andere manier isoleren. Neem contact op met de National Insulation Association om een ​​geschikt lokaal installatieprogramma te vinden.

• Als een aannemer suggereert om muurspouwisolatie tussen het buitenste bakstenen blad en het binnenste frame van uw houten huis te injecteren, accepteer dit dan niet, want dit kan ernstige schade veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *