Naar inhoud

Openingsmoment op 4 juni was groot succes!

Opening op 4 juni was een groot succes!

Op zaterdag 4 juni werden onze tuinen officieel geopend! 450 nieuwsgierigen kwamen onze tuinen bezoeken. Zij konden een rondleiding volgen in de ecologische en klassieke tuin. Er waren ook verschillende standhouders waar je tal van informatie kon verkrijgen. Tenslotte waren er ook maar liefst 3 wedstrijden waaraan je kon deelnemen!

Op 4 juni kwamen maar liefst 450 nieuwgierigen onze gloednieuwe tuinen bezoeken. Ze kregen hier een rondleiding door de klassieke en ecologische tuin. Daarnaast kon je ook heel wat informatie krijgen bij de standjes van Velt, Volkstuin, Natuurpunt, MOS en Pidpa. Door het warme weer waren zeker ook de standjes met streekgebonden producten in trek. Zo kon je  genieten van een glaasje appelsap of stroop bij  Paul Hermans, kon je proeven van heerlijk Geelse streekproducten bij het Zeunt comité, maar ook het Kastelse streekbier De Witte madam was paraat. Een heerlijk ijsje van 't Ijspaardje of biocava van House of Cava werden zeker ook gesmaakt.

Je kon je kennis over inheemse planten testen aan de stand van IOK. De wedstrijd in kader van de actie Behaag Onze Kempen werd gewonnen door Cecilia Thielemans uit Lichtaart. Zij ontvangt een cadeaubon voor een weekendje weg in de natuur! De tentoonstelling over biodiversiteit werd gesmaakt door jong en oud. Door een quizje in te vullen kon je een mooie prijs winnen. De kinderquiz werd gewonnen door Laerke Van Dyck. Bij de volwassenen was Alewander van Biezen de gelukkige. Proficiat!

Heb je geen kans gehad om de tuinen te bezoeken? Je bent elke werkdag tussen 9 en 17 uur welkom in de tuinen in de Kleinhoefstraat in Geel. De borden in de tuinen wijzen je de weg. Wil je graag een rondleiding met je vereniging, vrienden, familie, school, ...? Neem dan contact op met Liesbeth Vogels, liesbeth.vogels@khk.be of 014 56 21 67.

Datum van het bericht: dinsdag 07 juni 2011
Delen op twitter alle nieuws