Close

Spouwmuurisolatie en massieve wandisolatie

Spouwmuurisolatie en massieve wandisolatie

Alles wat u moet weten over muurisolatie. We leggen het verschil uit tussen typen isolatie van massieve en spouwmuren, inclusief hoe u weet welk type muren uw huis heeft.
Welk type muur heb ik?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, voordat je over muurisolatie nadenkt, is ‘wat voor soort muur heb ik?

• In de meeste delen van het Verenigd Koninkrijk werden massieve muren gebouwd tot de jaren 1930. Met ‘vast’ betekent dit dat er geen holte in zit. Het baksteenpatroon van een massieve muur is herkenbaar aan het hebben van veel eindstenen, die eruit zien als halflange bakstenen, in het midden van muren (d.w.z. niet in de buurt van uiteinden van muren en niet in de buurt van ramen en deuren). Dit zijn in feite voornamelijk kruisstenen, die van de voorkant naar de achterkant van een muur lopen. Daarom is de diepte van een muur – het negeren van gips op het binnenoppervlak – de lengte van een baksteen, ongeveer negen nissen.

• Spouwmuren bestaan ​​uit een binnenblad en een buitenblad en een tussenruimte. Stropdassen, die afhankelijk van het tijdperk zijn gemaakt van metaal of plastic, houden wat eigenlijk twee wanden is samen. Het baksteenpatroon toont veel meer bakstenen van volledige lengte. Het is duidelijk dat de diepte van de muur groter is, omdat de meeste holten minstens twee centimeter meten.

Er zijn enkele andere soorten constructies, zoals een houten frame en geen boetes, maar deze zijn relatief zeldzaam. ‘Geen boetes’ huizen werden vaker gebouwd door de lokale autoriteiten in de jaren 1940 en 1950 voor gemeentelijke huisvesting, en kunnen worden behandeld als massieve muur voor isolatiedoeleinden, hoewel (niet geïsoleerd) ze veel beter presteren dan oudere massieve muureigenschappen.

Spouwmuren verliezen minder warmte dan massieve muren en zijn veel gemakkelijker te isoleren.

Sommige delen van het land hebben het geluk dat ze relatief oude huizen hebben met spouwmuren, b.v. Noordoost-Engeland. Helaas voor de East Midlands ging de solide muurconstructie door tot in de jaren 1950.

Het is duidelijk dat hoe meer buitenmuren je hebt, hoe meer warmteverlies je zult ervaren. Dus een vrijstaand huis verliest meer warmte dan bijvoorbeeld een terras op het midden. Ook hebben sommige oude huizen met massieve buitenmuren uitbreidingen gebouwd met spouwmuren.

Spouwmuren en spouwmuurisolatie

Het is niet ongebruikelijk dat mensen onderzoeken of ze spouwmuurisolatie krijgen wanneer ze deze al hebben geïnstalleerd.
In huizen die in de afgelopen decennia zijn gebouwd, is waarschijnlijk isolatie in de holle ruimtes geplaatst toen ze werden gebouwd. Anders kun je misschien zien of je al spouwmuurisolatie hebt door de papieren te bekijken die je hebt gekregen toen je je huis kocht. Spouwmuurisolatie heeft vaak een garantie van 20-25 jaar. Als u in een flatgebouw van een laag niveau woont, zal isolatie die door de eigenaar van een flat boven of onder is geïnstalleerd ook uw woning hebben geïsoleerd, omdat de spouw van beneden naar boven moet worden opgevuld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *